Concept ontwikkeling

Willand bedenkt toonaangevende circulaire vastgoed projecten in Nederland. Hierin zetten we de eerste stappen als concept bedenker in de initiatie fase om te komen tot een ruimtelijk en functioneel concept en een eerste haalbaarheidsstudie. Hierin werken mogelijk al partijen mee als co-creators, zoals beleggers, een uitvoerend architect, en diverse adviseurs, zoals de kostenramer voor de eerste STIKO (Stichtingskosten) opzet.

Als concept architect werken we aan de eerste plannen voor het maken van een haalbaarheidsstudie én een verkenning van de economische waarde. Daarna werken we mee als proces manager en supervisor over het concept in de Schetsontwerp fase om ervoor te zorgen dat het concept ook gerealiseerd wordt én neemt de uitvoerend architect de lead in de verdere uitwerking.

In het gehele proces kunnen we als operationeel procesmanager / COO optreden om de haalbaarheids- en schetsontwerp fase te begeleiden, meewerkende partijen te selecteren, gesprekken te voeren met de gemeenten en de financiële haalbaarheid te bewaken.

Willand is momenteel werkzaam voor verschillende concept ontwikkelingen i.s.m. Türicum Immogroup GMBH & Blok Kats van Veen Architecten. Werkt Willand met architectenbureau J2 creators aan diverse concept ontwikkelingen in de randstad. En heeft Willand met JHK Architecten de ambitie om in Noord Nederland aan nieuwe vastgoed projecten te werken.

Als COO is Willem Jan werkzaam voor Holland Ocean Racing, dé Big-boat zeilopleiding in de wereld, waarin hij in samenwerking met professioneel zeiler Hans Bouscholte en Bolsius International het bestuur vormt.


Uitgelicht

Willand is een samenwerking aangegaan met Rinze Wels en de partners van Rebourne Pop-Up Solutions uit Lelystad., Samen werken we aan de ontwikkeling van een Pop-Up community in Lelystad én aan Pop-Up architectuur ontwikkelingen op andere locaties in Nederland.


Door VG Visie is tijdens de Provada van 2019 een uitgave verschenen van het VG Magazine. Petra Pronk schreef na een interview met Willem Jan het artikel "Ik mag graag prikkelende plannen bedenken" in het kader van de woningbouwmarkt

Zoekt uw gemeente naar circulaire woonconcepten op het water?

Willand werkt met enkele partners aan circulaire drijvende woonprojecten! Op een schaal van 20 tot > 150 woningen om een duurzame bijdrage te leveren aan het veranderende klimaat en om voorop te lopen met innovatieve oplossingen!

Blijf onze social media volgen, in het voorjaar van 2021 worden de eerste plannen gepresenteerd of neem contact met ons op voor meer informatie.