Concept ontwikkeling

Willand bedenkt toonaangevende drijvende circulaire- en duurzame vastgoed projecten in Nederland en daarbuiten. Hierin zetten we de eerste stappen als concept bedenker in de initiatie fase om te komen tot een ruimtelijk en functioneel concept en een eerste haalbaarheidsstudie.


Dit doen we voornamelijk in co-creatie, met beleggers, kostenramers, bouwpartijen en uitvoerende architecten.

Onze rol

- Concept Architect

In de initiatie fase is Willem Jan betrokken als concept architect. Door zijn jarenlange ervaring als architect voor diverse toonaangevende architecten-bureaus heeft hij de skills om te komen met vernieuwende ideeën en concepten.  


We werken na het bedenken van een idee in co-creatie verder aan een ontwerp, welke getoetst wordt aan diverse criteria om te komen tot een succesvolle case in de haaalbaarheidsstudie.


Voor één van onze projecten zijn we ook de procesmanager en ontwikkelaar.Lopende projecten

Willand heeft in maart 2022 de concepten voor VLOAT gepresenteerd onder de naam van een nieuw concept en ontwikkel bedrijf "Circular Floating Districts".


Samen met Michiel Zwart (co-founder), krft architecten (co-creator) zijn tijdens de Provada 2022 de eerste concepten gepresenteerd op de stand van de kostenadviseur IGG Bouweconomie.