FLASHBACK: Graduation project

"Urban Festival Landscape"

2010 - Location Java Island, Amsterdam

Master Architecture - Academy of Architecture Amsterdam

Portfolio

Februari 2021 - heden:

Business Developer KRFT

Juni 2020 - heden :

Business Developer Ryberg


Mei 2018 - januari 2021 :

Business Developer MMEK'

Mrt 2020 - augustus 2020 :

Alle Hens Aan Dek/TV programma SBS6 - Stuurman

Nov 2018 - april 2020 :

Business Developer Blok Kats van Veen Architecten


Tussen 2004 en 2018 werkte Willem Jan als ontwerper / architect voor diverse toonaangevende architectenbureaus in Amsterdam.


2006 - 2018 :

Architect en Business Manager bij Paul de Ruiter Architects

2005 - 2006 :

Assistent ontwerper bij Soeters Van Eldonk Ponec   

2004 - 2005 :

Assistent ontwerper bij Rudy Uytenhaak + Partners


BLOEM Facilitair

In het Groningse dorp Siddeburen heeft Willand een ontwerp gemaakt voor het kantoor en de houtbewerkingswerkplaats van Bloem Facilitair.Veendam

In samenwerking met Bloem Facilitair, Blok Kats van Veen Architecten en IGG bouweconomie heeft Willand in 2019 een voorstel gedaan voor de herontwikkeling van een voormalige bakkerij in Veendam. Helaas is het project niet tot ontwikkeling gekomen, waarin 15 grondgebonden woningen waren opgenomen én 15 tweelaags appartementen. 8 appartementen waren gesitueerd in de oude bakkerij als transformatie.
Bijlmer Parktheater

Voor Paul de Ruiter Architects werkte Willem Jan als projectleider aan het eerste theater in de Amsterdamse wijk "de Bijlmer", aan de rand van het Bijlmerpark.

De passie van Willem Jan om te werken aan culturele- en maatschappelijke thema's in de architectuur is hier ontstaan.Villa Kogelhof

Als projectarchitect heeft Willem Jan voor Paul de Ruiter Architects een wereldwijd met diverse Awards onderscheiden energieneutrale villa mogen ontwerpen.

De villa staat in het Zeeuwse landschap als een zwevend volume, volledig opgaande in de natuur van het 26 hectare grootte landgoed "Kogelhof".


Overview

Enkele projecten waaraan Willem Jan heeft meegewerkt voor Paul de Ruiter Architects.

Van links naar rechts / van boven naar beneden:

Villa K Thüringen, Villa Bodegom Delft, Bijlmer Parktheater Amsterdam Zuidoost, Compotex Rotterdam, Damco Rotterdam, Villa Fortuin Bergen, Villa Kogelhof Kamperland, Nature's Pride Maasdijk, Energiek Amstelveen, Villa Röling Kudelstaart, De Valscherm Amsterdam, Schuurhuis te Wijhe.