Zeilende architect

De zeilende architect, een titel die op het lijf van Willem Jan is geschreven. Willem Jan is naast zijn werkzaamheden als architect die nieuwe circulaire vastgoed concepten bedenkt, ook actief als operationeel manager (COO) voor Stichting Holland Ocean Racing.

Deze stichting richtte hij op met Hans Bouscholte in 2018. Hans was schipper in de Volvo Ocean Race van 1997 - 1998 en oprichter van de Ocean Races Academy (2014). Vanuit Holland Ocean Racing wordt deze opleiding voor Big Boat zeilen nu internationaal op de kaart gezet. Het doel van de opleiding is jonge talenten tussen de 15 en 30 jaar op te leiden en de kans te geven door te groeien tot de toekomstige oceaan wedstrijdzeilers in bijvoorbeeld The Ocean Race.

De Stichting zeilt met de Volvo 60 BOUdragon, welke door de hoofdsponsor Bolsius beschikbaar wordt gesteld als opleidingsschip. Tevens varen de talenten met 2 SB 20 open zeilboten.

Door Holland Ocean Racing zullen in de toekomst meerdere activiteiten worden opgezet om het oceaan zeilen voor jonge talenten te bevorderen. In de zomer van 2020 hebben Willem Jan en Hans een eerste project mogen meemaken, de productie van een TV programma met 5 bekende Nederlanders, zeilend op de Atlantische Oceaan. Lees hier meer over dit avontuur.


Foto door Sander van der Borch


Business events & lezingen

Om te komen tot top prestaties in de ontwikkelingen waaraan Willand werkt is teamwork nodig. Teamwork is de absolute key factor om dit te bereiken.

Op de Volvo Ocean Racer is teamwork ook de basis voor het behalen van top resultaten, zoals het winnen van (inter)nationale wedstrijden.

Door de betrokkenheid van Willem Jan als COO bij Holland Ocean Racing organiseren we vanuit Willand jaarlijks meerdere business events op de Volvo Ocean Racer BOUdragon. Dit doen we in nauwe samenwerking met Hans Bouscholte als leiderschap coach en expert in teambuilding. Hans is als schipper aanwezig op deze business events.

In de rol van zeilende architect brengt Willem Jan op deze dagen zijn kennis mee vanuit beide werelden om de gasten te inspireren.

Op deze dagen beginnen we met enkele keynote lezingen over de relatie tussen het ontwikkelen van een vastgoed project én het runnen van een zeilteam.

Willem Jan vertelt als één van de sprekers over de kruisbestuiving tussen de architectuur en het zeilen en tot welke inzichten dit heeft geleid in zijn rollen in beide werelden.

Wilt u een business event bijwonen, meld u dan aan door contact op te nemen met Willand.


Lezingen

Bent u op zoek naar een spreker voor een congres, uw bedrijf of een andere gelegenheid. Willem Jan vertelt zijn verhaal ook op verzoek op andere momenten in het jaar.

Willand maakt graag een passend voorstel voor een lezing van Willem Jan op uw evenement.